Taiteestani

Tauluni syntyvät hitaasti, kerrostuen moneen tasoon. Kuten hyvä vertaus, niitä ei voi purkaa jäännöksettä sanoiksi. Lopputuloksena syntyy yhden sijaan useita päällekkäisiä tarinoita.

Yritän luoda tauluihini aina kiinnostavia pintoja ja väriharmonioita. Liikun figuratiivisuuden ja abstraktion välimaastossa tasapainoillen samalla yksityiskohtaisen ja suurpiirteisen maalausotteen välillä. Maalaan ensisijaisesti pensselillä, mutta käytän apunani myös painotekniikoita erilaisten orgaanisten tekstuurien luomisessa.

Etsin inspiraatiota töihini ennen kaikkea luonnosta ja ihmisestä. Tällä hetkellä maalaan kuvia suon pinnasta. Suo aiheena kiinnostaa minua sekä haastavan estetiikkansa, että rikkaan symboliikkansa takia. Itselleni suo symboloi erityisesti ihmisen mieltä, tietoisuutta ja ajatuksia.

Maalausteni pinnat syntyvät pääasiassa kerroksittaisella maalaustekniikalla. Tästä syystä niiden täytyy myös aina välillä kuivahtaa hetki. Tämä antaa tauluille aikaa hengittää – ja minulle mahdollisuuden päästää niistä irti, jotta voin nähdä ne taas uusin silmin jatkaessani maalaamista. Hitaan maalausprosessin tuloksena syntyy mielestäni hyvin katselua kestäviä maalauksia, joissa katsojan silmä saa seikkailla pitkään kyllästymättä.

Viimeisin näyttely

Suon pinnassa 21

Galleria Koppelo
Kauppakatu 14, Tampere

8.1.-31.1.2021

Tilaa uutiskirjeeni